Від російських атак загинули двоє мешканців Донецької області, ще дев’ятеро поранені

30 серпня 2024 року від російських ударів загинув один цивільний у Кураховому та ще один у Гірнику. Дев’ять людей отримали поранення. Поліцейські нарахували 20 зруйнованих об’єктів.

Очільник Донецької ОВА Вадим Філашкін написав, що за 30 серпня 2024 року від ударів російської армії загинули двоє жителів регіону: одна людина в Кураховому та ще одна — у Гірнику.

“По Кураховому росіяни вдарили з РСЗВ “Ураган”, ствольної артилерії та артилерії. Руйнувань зазнали багатоквартирний і 5 приватних будинків, лікарня, 5 продуктових крамниць і торгових павільйонів на ринку”, — додають у поліції Донеччини.

Під вогнем перебували 8 населених пунктів: міста Гірник, Курахове, Лиман, Торецьк, села Малинівка, Міньківка, Олексіївка, Рай-Олександрівка.

Дев’ять людей дістали поранень: шестеро в Кураховому, двоє у Добропіллі та один у Торецьку. За даними поліції, у Добропіллі двоє місцевих дістали поранень під час обстрілу в ніч на 31 серпня.

На початку нової доби від російських обстрілів потерпали й інші міста регіону.

“Сьогодні після опівночі окупанти атакували Покровськ, Мирноград, Добропілля та Білицьке. У Добропіллі пошкоджено щонайменше 23 цивільні об’єкти — 12 багатоквартирних будинків та інфраструктуру”, — уточнюють правоохоронці.