"Війна - непередбачувана справа": експерт оцінив, чи є в Росії сили для агресії проти НАТО

"Війна – непередбачувана справа": експерт оцінив, чи є в Росії сили для агресії проти НАТО

Зараз у Росії немає ресурсів для війни проти НАТО. Але за кілька років ситуація може змінитися, вважає старший науковий співробітник Atlantic Council Ян Бжезинський.

“Війна – непередбачувана справа. Нерозумно відкидати загрозу ширшої війни. Проте зараз у Росії немає військових засобів, щоб розширити війну чи наблизити цілі, яких прагне Путін. Його армія поки не готова. Досягає лише незначних успіхів в Україні. Але через три-п’ять років може бути інша історія”, –  сказав він в інтервʼю виданню LIGA.net.

Водночас, говорячи про загрози для країн Балтії, Бжезинський зауважив, що більш нагальною небезпекою є ескалація гібридної війни.

“Ми вже переживаємо її у Центральній Європі, певною мірою – й у Західній. Росія все активніше використовує вбивства, диверсії, дезінформацію, підривні й розвідувальні операції. Перевіряє обороноздатність, рішучість Заходу, створює розбіжності та брак довіри серед союзників. Коли є ескалація гібридної діяльності, ризик прорахунку чи ненавмисної війни зростає”, – констатував він. 

Загроза війни між РФ та НАТО: останні новини

Видання Business Insider пише, що Росія береже свої літаки в Україні заради майбутньої війни з НАТО. Зазначається, що росіяни “могли б залучити до бою більш досконалі літаки, але вони просто цього ще не зробили”. 

Раніше генеральний інспектор збройних сил Німеччини генерал-лейтенант Карстен Броєр заявив, що є ознаки того, що “російська армія орієнтується на Захід”. І вже за 5-8 років у них буде достатньо ресурсів для нападу на територію Північноатлантичного альянсу. 

Останні новини