Прем

Всього за 6 доларів: Укрпошта доставлятиме закордонні паспорти українцям за кордоном

Національний поштовий оператор “Укрпошта” доставлятиме закордонні паспорти до дипломатичних установ України країнах світу. Про це заявили у Міністерстві закордонних справ.

21 серпня 2024 року МЗС та Укрпошта уклали Меморандум про співпрацю, який закладає основу для реалізації проєктів у сфері міжнародних поштових відправлень. Меморандум в присутності міністра закордонних справ Дмитра Кулеби підписали державний секретар МЗС Олександр Баньков та генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський

– заявили в міністерстві. 

Планується, що новий сервіс зручної  та доступної доставки паспортів запрацює вже у вересні.

Зазначається, що МЗС та Укрпошта визначать оптимальні логістичні та економічно вигідні маршрути пересилання поштових відправлень. Громадяни України за кордоном отримають зручний сервіс доставки документів, передусім закордонних паспортів, за значно нижчою вартістю у порівнянні з міжнародними комерційними компаніями. 

У МЗС пояснюють, що завдяки електронній марці з QR-кодом, українці будь-де у світі зможуть оплатити доставлення закордонного паспорта в особистому кабінеті на сайті Укрпошти.

Єдина ціна доставки у будь-яку країну світу складатиме всього 6 доларів США та 10 грн ПДВ, що в рази дешевше в порівнянні з комерційними сервісами. Після того, як паспорт буде виготовлено на території України, Укрпошта забезпечить його швидку доставку на адресу закордонної дипломатичної установи України в країні, де замовляли паспорт, для його подальшої видачі заявнику

– заявили в МЗС. 

Очільник МЗС Дмитро Кулеа наголосив, що в умовах воєнного стану для мільйонів наших громадян за кордоном важлива швидка та зручна комунікація з державою.

Завдяки домовленостям МЗС та Укрпошти, українці за кордоном вже з вересня зможуть отримувати оформлені в Україні закордонні паспорти швидко, за значно нижчою ціною та простішою процедурою. Це прояв піклування держави про своїх громадян

– підкреслив Кулеба. 

Нагадаємо

Верховна Рада ухвалила закон, що дозволяє підготовленим працівникам “Укрпошти” носити та застосовувати вогнепальну зброю для захисту поштових фондів та об’єктів від нападів.

Останні новини