"Я плачу разом із вами": як легендарний Ален Делон підтримував Україну

"Я плачу разом із вами": як легендарний Ален Делон підтримував Україну

Легенда французького кіно Ален Делон, якого не стало 18 серпня, був одним із знаменитостей, хто став на бік України та підтримував її у кривавій війні з РФ. Актор захоплювався українцями та висловлював повагу до президента і військових.

УНІАН розповість, як кінозірка ставився до України у важкі часи та як висловлював свою підтримку.

У 2022 році Делон різко засудив вторгнення російських військ в Україну. Заради того, аби поспілкуватися з Президентом України Володимиром Зеленським артист вперше з 2021 року з’явився на публіці. Знаменитості обмінялися зворушливими компліментами та поговорили про війну.

“Я ніколи не був таким великим актором, як ви. Ви мій авторитет”, – заявив Зеленський.

На це Ален відповів: “Я ніколи не буду таким блискучим і гідним президентом, як ви. Я плачу разом із вами”.

Ба більше, француз із захватом говорив про ЗСУ та сказав, що, якби був молодшим, то також би став на захист України:

Якщо був би на 50 років молодшим, я вступив би в армію України.

Після спілкування з президентом Делон зачитав французькою уривок з вірша “Заповіт” Тараса Шевченка. Тоді кінозірка був учасником проєкту солідарності з українським народом від журналістської команди Cyril Viguier та посольства України у Франції.

Зеленський запросив актора приїхати з візитом в Україну. Ален прийняв запрошення, але зазначив, що приїде, коли стан його здоров’я стане кращим. Як відомо, у 2020 році артист пережив інсульт.

Відвідати Україну знаменитість так і не зміг. Цього року його донька повідомила, що зірковий батько визнаний недієздатним. Попри те, що Делон не зміг прибути в Україну, глава держави нагородив його орденом “За заслуги перед Україною”.

Легенда пішов з життя 18 серпня 2024 року. Йому було 88 років. Наразі причина смерті не розголошується, але відомо, що багато років Делон хворів на рак.

Останні новини