Як на передовій: ВР визначилась з виплатами для українських військових в Курській області

Як на передовій: ВР визначилась з виплатами для українських військових в Курській області

Верховна Рада України ухвалила закон, який гарантує військовим, що воюють у Російській Федерації такі ж виплати та преференції, як на передовій. Про це повідомив у Telegram народний депутат України Ярослав Железняк.

На сьогодні це стосується українських військових, які воюють в Курській області.

Він зазначає, що за закон “Про внесення зміни до статті 3 Закону України “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей” (реєстраційний номер 11483) проголосував 321 народний депутат України.

Цей законопроект був внесений президентом України Володимиром Зеленським 15 серпня до Верховної Ради України.

Ним передбачено, що дія Закону “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей” поширюється на українських військовослужбовців, які виконують військовий обов’язок за межами України, у тому числі на території держави-агресора під час їхньої безпосередньої участі у здійсненні та/або забезпеченні здійснення заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку зі збройною агресією проти України. Це стосується і соціального захисту членів сімей цих військовослужбовців.

Бої в Курській області – що відомо

Як повідомляв УНІАН, 19 серпня президент України Володимир Зеленський заявив, що ЗСУ досягають поставлених цілей у рамках операції в Курській області Росії.

Він зазначив, що головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський доповів і щодо нових деталей операції в Курській області. За його словами, відбувається реалізація поставлених цілей і вже є чергове поповнення обмінного фонду для України.

Бої в Курській області Росії розпочалися зранку 6 серпня 2024 року, коли Збройні сили України перетнули російсько-український кордон поблизу міста Суджа.

Останні новини