Які жінки-медики мають право на звільнення від мобілізації: пояснення юриста

Які жінки-медики мають право на звільнення від мобілізації: пояснення юриста

Продовжується мобілізація в Україні, жінки, які мають медичні спеціальності, зобов’язані стати на військовий облік, і деякі з них мають право на звільнення від мобілізаційних заходів.

Юрист Дмитро Франчук розповів, що “є певні категорії жінок, які звільняються від мобілізації”, зокрема, у звязку зі станом здоров’я, особливими обставинами чи роллю в суспільстві. Такою інформацією експерт поділився з “РБК-Україна”.

Мобілізації не підлягають такі жінки-медики:

Експерт зазначив, що для підтвердження права на звільнення від мобілізації жінка має надати у свій територіальний центр комплектування та соціальної підтримки необхідні документи, наприклад, свідоцтва про народження дітей чи медичну довідку.

Новини України про мобілізацію – що повідомлялося

Жінки-медики мають стояти на військовому обліку, якщо вони відмовляться стати на облік, то можуть отримати штраф у розмірі від 17 тисяч гривень. Варто зазначити, що мобілізують жінок у нашій державі лише добровільно, у тому числі й представниць медичних професій.

На думку командира батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів “Ахіллес” Збройних сил України Юрія Федоренко, в нашій країні військовозобов’язаними мають бути всі громадяни.

Останні новини