Якою може бути відплата Росії за масований удар по Україні: думка експерта

Якою може бути відплата Росії за масований удар по Україні: думка експерта

Міністр оборони України Рустем Умєров анонсував відповідь на масовану атаку РФ 26 серпня 2024. Якою вона може бути, припустив військовий експерт, директор з розвитку інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Валерій Рябих.

“Відплата може бути, в першу чергу – це масований удар по військових об’єктах противника і насамперед тих, які використовують якраз для цих терористичних ударів проти України. Зокрема, для таких ударів можуть бути використані ті ж ракети-дрони, які були анонсовані 24 серпня, і основним призначенням яких, як оголошувалось, є зменшення військового потенціалу, зокрема, для тероризування мирного населення”, – сказав він в етері телеканалу “Еспресо”. 

Він наголосив, що є більше двох десятків російських аеродромів, з яких злітають засоби тероризування українців.

“Це майданчики, з яких запускають інші засоби, вони відомі розвідці”, – додав Рябих.

Він також сказав, якою має бути відповідь партнерів України на подібні терористичні акти з боку РФ. За словами експерта, знаковою реакцією було б надання дозволів на атаки західним далекобійним озброєнням по території країни-агресорки.

“Якщо вже говорити відверто, то наразі Україна намагатиметься вирішувати це своїми засобами, але водночас слід акцентувати на тому, що та ж заява міністра закордонних справ України є також знаковою, і він сказав, що тут мають бути дві основні відповіді від наших партнерів на подібні удари. Це надати дозвіл на далекобійні удари вже їхньою зброєю, щоб якомога швидше припинити ці терористичні удари з боку Російської терористичної Федерації. Ну і, звісно, також підключитися до оборони України, як, наприклад, це було у випадку Ізраїлю, і збивати ті ж засоби вже над територією України для того, щоб вони не летіли на ту ж Польщу, як ми бачили сьогодні вже такий випадок вкотре”, – констатував Валерій Рябих.

Атака по Україні: це варто знати

26 серпня російські терористи вчергове атакували Україну ракетами та дронами, було оголошено масштабну тривогу. Вибухи лунали в багатьох областях, зокрема в Волинській, Київській, Львівській. 

За словами Володимира Зеленського, Росія запустила щонайменше 127 ракет і 109 дронів. Своєю чергою, командувач Повітряних Сил ЗСУ Микола Олещук повідомив, що українські військові збили 102 ворожі ракети та 99 ударних БПЛА.

Відомо, що під час обстрілу росіяни вдарили по Київській ГЕС. За даними Forbes, критичних пошкоджень вона не зазнала.

Останні новини