Засновника Telegram Павла Дурова затримали в Парижі, йому загрожує 20 років в'язниці, - ЗМІ

Засновника Telegram Павла Дурова затримали в Парижі, йому загрожує 20 років в'язниці, – ЗМІ

Французькі спецслужби затримали засновника і генерального директора месенджера Telegram Павла Дурова. Про це повідомляє телеканал TF1.

Зазначається, що Дуров був заарештований близько 20:00 в суботу ввечері, коли зійшов зі свого приватного літака на злітно-посадкову смугу в аеропорту Ле-Бурже. Арешт був проведений жандармами GTA.

Відомо, що він в був зареєстрований у FPR (картотеці розшукуваних осіб) і щойно прибув з Азербайджану. 

Ордер був виписаний через те, що Дуров не співпрацював з французькими правоохоронцями, що нібито робить його співучасником незаконного обігу наркотиків, та інших тяжких злочинів. Примітно, що він був дійсний, якщо і тільки якщо Павло Дуров перебував на території Франції.

“Сьогодні ввечері він припустився помилки. Ми не знаємо, чому…”, – повідомило TF1-LCI джерело, близьке до слідства.

Оскільки Павло Дуров знав, що є персоною нон-грата у Франції, він мав звичку подорожувати до Еміратів, країн колишнього СРСР, Південної Америки та ін. При цьому, він дуже мало подорожував Європою і уникав країн, де Telegram перебував під прискіпливим наглядом.

Слідчі з ONAF (Національний офіс по боротьбі з шахрайством при митному департаменті) повідомили йому про підозру і взяли під варту. Тепер Дуров має постати перед слідчим суддею перед можливим пред’явленням обвинувачення в неділю за цілу низку злочинів: тероризм, наркотики, співучасть, шахрайство, відмивання грошей, поводження з краденими товарами, педо-злочинний контент і т.д. 

“Павло Дуров точно опиниться в СІЗО. На своїй платформі він дозволив вчинити незліченну кількість правопорушень і злочинів, щодо яких він не зробив нічого, щоб стримати їх”, – заявило джерело, близьке до справи. 

Немає сумнівів, що після пред’явлення обвинувачення Дуров буде утримуватися під вартою. Мільярдер має у своєму розпорядженні значні засоби для втечі, і його гарантії захисту навряд чи переконають суддів. 

Новина доповнюється…

Останні новини