Збивання російських ракет не зробить західні країни учасниками війни, - Кулеба

Збивання російських ракет не зробить західні країни учасниками війни, – Кулеба

 

Використання країнами ЄС своїх систем ППО для захисту повітряного простору України не зробить їх учасниками конфлікту., заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв’ю Politico.

Він висловив вдячність за готовність Польщі брати участь у збитті ракет над Україною, однак зазначив, що для реалізації таких дій необхідне схвалення НАТО, оскільки система ППО Польщі інтегрована із системою Альянсу.

“Я не ставлю під сумнів готовність Польщі створити оборонні механізми, але вони не можуть зробити це самостійно. Нам потрібні партнери, які підтримають їх у цьому”, – зазначив він.

Кулеба також назвав “недійсним” аргумент, що участь інших країн у знищенні російських ракет зробить їх учасниками війни і призведе до ескалації.

“Ви не вступаєте у війну, збиваючи ракету або безпілотник, які летять у вашому напрямку і можуть фактично завдати шкоди вашій власній території”, – сказав він.

Кулеба також закликав інші країни НАТО перехоплювати російські ракети над Україною.

“Ми говоримо про літаки [не тільки] в польському повітряному просторі, а й про можливість перехоплення російських ракет в українському повітряному просторі”, – сказав він.

Останні новини