Здоров'я до кінця року: що потрібно зробити в народне свято 11 серпня

Здоров'я до кінця року: що потрібно зробити в народне свято 11 серпня

Православна церква України 11 серпня за новим стилем вшановує архідиякона Євпла і преподобномучеників Василя і Феодора Києво-Печерських. За старим стилем сьогодні згадують мученика Калинника Кілійського з Візантії.

Наші пращури в це народне свято починали стригти овець, а також плести взуття і в’язати одяг із вовни. Таким чином люди заздалегідь готувалися до холодів.

У садах збирали калину та обліпиху, які дозрівали до початку серпня. З ягід готували варення і компоти на зиму, а також робили алкогольні настоянки. Частину ягід обов’язково з’їдали в сирому вигляді, щоб було міцне здоров’я на весь рік. А дівчата для красивої шкіри вмивалися калиновим соком. Також у свято 11 серпня готували пироги, вареники з ягодами.

Українці завжди з великою повагою ставилися до калини. Це дерево часто згадується в народній творчості, а також присутнє на картинах і вишиванках. Щасливою прикметою сьогодні вважається посадити калинове дерево біля будинку – тоді в родині буде злагода.

Народне свято 11 серпня щасливе для пошуку грибів і диких ягід у лісі, але невдале для риболовлі.

11 серпня – знак зодіаку

Народжена 11 серпня людина за знаком Зодіаку – Лев. За характером іменинник цього дня дуже рішучий та природжений лідер. У нього на заваді краще нікому не стояти. Такі люди мають сильну творчу уяву. Вони мають безліч талантів і дуже цінуються на роботі як здібні співробітники. При цьому побутові питання часто вирішувати не вміють.

Що не можна робити 11 серпня

Категорично заборонено в цей день зрубувати калину, обрізати гілки на ній і обривати листя. Також не можна зривати з неї ягоди, якщо не впевнені, що частина з них не згниє. Беріть стільки врожаю, скільки можете з’їсти і приготувати.

Невдалий день для фінансових справ, великих покупок, планування сімейного бюджету. Такі дії накликають проблеми з грошима. Однак скупитися і відмовляти у фінансовій допомозі в цей день теж не варто.

Не починайте нові справи і не беріться за важливу роботу сьогодні.

Поганою прикметою для сімейних відносин в цей день вважається лаятися, згадувати старі образи, вередувати, ображатися через дрібниці, зривати злість на близьких.

Прикмети погоди 11 серпня

Існують такі прикмети про погоду в цей день:

Важливо відзначити, що в наш час клімат дуже змінився, і не всі давні прикмети для нас актуальні.

Останні новини