Знищення російського порома: у ЗСУ розповіли про наслідки для РФ

Знищення російського порома: у ЗСУ розповіли про наслідки для РФ

У Військово-морських силах Збройних сил України вважають, що знищення російського порома “Конро Трейдер” у порту “Кавказ” Краснодарського краю РФ, означає, що одна із двох платформ для завантаження вагонів паралізована.

“Враховуючи, де затонув пором, це паралізує одну із двох платформ для завантаження вагонів – це по-перше. По друге – завантажувати їх нема куди, оскільки два інших російських залізничних поромів також не готові до експлуатації. Один з них перебуває в ремонті, а другий – “Славянин”, який був пошкоджений, взагалі перебуває в Азові на якорі в очікуванні ремонту”, – розповів в етері “Еспресо” речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук.

Він не уточнив, чим саме був уражений пором. Водночас зазначив, що така робота вимагає якісної підготовки та майстерності. “Головне – це результат. Окрім того, не слід забувати, що там з боку росіян серйозна протидія, і ППО там знаходиться у великій кількості. Тому це завдання з величезною “зірочкою”, – сказав Плетенчук.

Важливі новини України про війну – що повідомлялося

Вчора, 23 серпня, Дмитро Плетенчук підтвердив знищення “Конро Трейдера”. За його словами, цей пором є одним із важливих ланцюгів російської військової логістики для забезпечення окупаційних сил, в першу чергу, паливно-мастильними матеріалами, але, окрім того, він перевозив озброєння. Відповідно, за його словами, ліквідація порома має зменшити потенціал можливостей російських окупантів на тих локаціях, де вони ведуть активні бойові дії.

Останні новини