ЗСУ в Курській області створили для Росії складну дилему, - розвідка Естонії

ЗСУ в Курській області створили для Росії складну дилему, – розвідка Естонії

Російська влада, судячи з усього, вирішила ігнорувати масштаби проблеми, яку українські збройні сили створюють для них вторгненням у Курську область. Таку думку висловив заступник командувача Розвідувального центру Сил оборони Естонії підполковник Янек Кессельманн, пише ERR

Він зазначив, що, за його інформацією, під контролем ЗСУ перебуває приблизно 900-1300 квадратних кілометрів території Курської області, і після знищення мостів через річку Сейм перед Збройними силами РФ виникла складна  дилема.

“Відступити підрозділам, які потенційно перебувають в ізоляції, і тим самим територія перейде під контроль України, або використовувати ресурси для відновлення сполучного шляху. Обидві дилеми важко вирішити, і жодне з рішень, ймовірно, не буде легко здійсненним для Російської Федерації”, – зазначив Кессельманн.

При цьому, за його словами, наразі підрозділи РФ створюють лінію оборони на лінії Рильськ-Льгов-Курськ.

“Судячи з усього, українським збройним силам немає сенсу просуватися в цьому напрямку, оскільки стратегічна дилема, з якою стикається Росія наразі, вже створена. Дилема полягає в наступному: або припинити наступ у напрямку Донецької області, або визнати присутність України на території Курської області”, – заявив Кессельман.

За його словами, ЗСУ змусили Росію використовувати в конфлікті, зокрема, призовників. “Хоча РФ з початку війни стверджувала, що цього не станеться”, – зазначив він.

“Підбиваючи підсумок, можна сказати, що РФ не змогла адекватно відреагувати на дії України в Курській області”, – підсумував Кессельманн.

Прорив у Курській області – новини

На початку серпня українські сили почали наступальні дії в Курській області. Уже відомо, що наші воїни звільнили понад 90 російських населених пунктів. На території, яку контролюють захисники України, створено військову комендатуру.

Видання The Wall Street Journal писало, що українські воїни просуваються до оточення приблизно 3 000 російських окупантів, які притиснуті до річки Сейм на Курщині неподалік від кордону з нашою державою. Також ISW повідомляв, що російське військове керівництво перекидає підрозділи з української Запорізької області у зв’язку з операцією ЗСУ в Курській області.