Україна попередила Іран: слідкуємо та готові діяти «вже незабаром»

Україна попередила Іран щодо військово-технічної співпраці з росією. Ми уважно стежимо за кожним кроком Ірану в цьому питанні й готові діяти у разі продовження такої співпраці «вже незабаром».

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу.

«Ми уважно зараз стежимо за кожним кроком Ірану в питанні військово-технічного співробітництва з росією. Всі раціональні аргументи говорять про те, що це співробітництво має бути негайно згорнуто. Але яке остаточне рішення ухвалять в Тегерані, ми побачимо і діятимемо вже незабаром відповідно», – сказав Кулеба.

Глава української дипломатії підкреслив, що Україна «працює по Ірану на всіх фронтах», у тому числі попереджаючи іранську сторону про потенційні наслідки надання зброї росії.

«Наш сигнал для них (іранської сторони. – ред.) був дуже чітким: перше – або ви зупиняєтеся, або постанете перед комплексом найтяжчих для себе наслідків, друге – якими б не були переваги для вас від співробітництва з росією з постачання дронів або іншої зброї, негативні наслідки для вас переважать будь-які позитиви», – зазначив міністр МЗС України.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.