Грузія боїться надавати зброю Україні, щоб «не стати стороною війни»

У Грузії заявили, що не надаватимуть Україні військову підтримку, оскільки самі є «ризиком номер один після України сьогодні» і не хочуть стати стороною війни.

Про це повідомляє «Рустави 2» з посиланням на слова Мамуки Мдинарадзе, голови фракції «Грузинська мрія», яка є найбільшою у парламенті Грузії.

Агентство зазначає, що заяву він зробив 6 грудня, відреагувавши на слова тимчасового повіреного у справах України в Грузії Андрія Касьянова. Український дипломат тоді вказав, що від початку повномасштабної агресії росії, Україна «попри численні запити» не отримала відповіді від уряду Грузії на запит про оборонну допомогу, зокрема щодо зброї і боєприпасів.

Голова фракції «Грузинська мрія» на ці слова заявив, що Тбілісі не надаватиме Києву зброї для протистояння російській агресії, щоб не стати «стороною війни».

«Грузія, по-перше, заявляє про повну та абсолютну політичну підтримку України у зв’язку із цією війною і вже зараз. По-друге, вона надає гуманітарну допомогу понад межі своїх можливостей і не може і не надаватиме військової допомоги, тому що країну, яка є ризиком номер один після України сьогодні, не може бути ідентифіковано як військову підтримку», – сказав грузинський політик.

Раніше, 6 грудня, в InterPressNews.ge навели слова Касьянова про те, що Тбілісі не реагує також і на прохання Києва про допомогу щодо генераторів.

«Україні зараз вкрай потрібна допомога у відновленні електроенергетичної системи, починаючи з генераторів і трансформаторів, щоб забезпечити освітлення лікарень, будинків і шкіл. Місяць тому ми звернулися до уряду Грузії з відповідним проханням, але, на жаль, досі позитивного рішення не одержали», – пояснив український дипломат.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.