60 українських захисників звільнено з російського полону

6 грудня, у День Збройних сил України, відбувся черговий обмін полоненими.

У рамках обміну з російського полону повернулося 60 українських захисників. Зокрема, військовослужбовці Збройних сил України, Національної гвардії та прикордонники.

За словами українського омбудсмена Дмитра Лубінця, у складі групи – 58 чоловіків і дві жінки. Додому повернулися 34 захисники Маріуполя, зокрема 14 – із тих, хто обороняв «Азовсталь».

Крім того, серед них є військові, яких утримували в росії та Оленівці Донецької області.

«Поранені отримають медичну допомогу, пройдуть реабілітацію, зможуть відновити банківські картки та документи. Знаємо, як кожного з них чекають рідні вдома, тож продовжуємо роботу для того, аби повернути додому кожного», – ідеться в повідомленні омбудсмена.

Очільник Офісу президента України Андрій Єрмак у своєму Телеграмі відзначив символізм того, що захисники повернулися саме у День Збройних сил України.

«В День ЗСУ додому повертаються 60 воїнів збройних сил, нацгвардії, ДПСУ – 58 чоловіків та двоє жінок, 15 офіцерів і 45 рядових та сержантів. Це – краща новина у день свята, бо герої мають бути живими. За це, у тому числі, воюють наші ЗСУ – триває битва за життя», – написав він.

Єрмак наголосив, що повернення українських військових та цивільних, які сьогодні продовжують перебувати у полоні, продовжиться. Та подякував Координаційному штабу з питань поводження із військовополоненими.

Український омбудсмен Дмитро Лубінець також виклав відео, в якому можна побачити росіян, яких передали в рамках обміну на наших захисників.

«Всі вони отримували нормальне харчування, медичну допомогу, до них не було жорстокого поводження. На фото і відео можете побачити, що росіяни мають нормальний фізичний стан, що свідчить про те, що Україна гарантує дотримання Женевських конвенцій!», – написав він.

Лубинець додав, що «росіянам не варто боятися і краще продовжувати здаватися в полон Збройним силам України!» – це допоможе зберегти життя і здоров’я.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.