Економіка

В Україні запустили компенсаційний онлайн-калькулятор для власників житла, знищеного під час війни

У мережі з’явився компенсаційний онлайн-калькулятор для власників знищеного під час війни житла. Формули, які містяться в застосунку, використовуватимуть у своїй роботі компенсаційні комісії.

Калькулятор розробила команда «Поверни своє» за підтримки UST — Ukraine Support Team, передають «Вчасні Новини»,

Щоб скористатися онлайн-розрахунком необхідно:

  • вибрати тип зруйнованої нерухомості (квартира або приватний будинок);
  • вказати основні параметри: для квартири — регіон, конкретний район, площу;
  • період будівництва;
  • кількість кімнат;
  • для будинку — місце розташування та площу.

Під час розроблення цього онлайн-калькулятора було використано коефіцієнти та показники, визначені в Порядку компенсації за знищені об’єкти нерухомого майна, а також у наказі Мінвідновлення № 408 від 17 травня 2023 року.

Передбачено також можливість завантажити калькуляцію в окремому файлі з детальнішою інформацією, де зазначені всі складові формул обчислення розміру відшкодування.

Такі формули використовуватимуть у своїй роботі компенсаційні комісії.

Алгоритм обчислень враховує нормативну умову про те, що розмір компенсації встановлюється на рівні, не нижчому від вартості будівництва житла відповідної площі, розрахованої за показником опосередкованої вартості в регіонах України. Якщо сума компенсації, отримана на основі введених користувачем параметрів, буде меншою за опосередкований показник, калькулятор автоматично визначить коректний розмір відшкодування, тобто мінімальну суму компенсації, на яку може розраховувати потерпілий.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.