Рішення ВР щодо переведення годинників не є остаточним: коли чекати

Перехід на літній час має відбутися з суботи на неділю 28 березня. Проте чіткого рішення поки що немає.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на інформованого співрозмовника в уряді, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Наразі Кабінет міністрів України веде комунікацію з народними депутатами і з представниками ЄС щодо можливого скасування переходу на літній час. Переведення годинників може відбутися 28 березня.

Як зазначило джерело агентства, рішення щодо можливого скасування переведення стрілок очікується в середу.

«З цього питання ще йде комунікація і з депутатами, і з Брюсселем, тобто питання ще остаточно не вирішене», – передає видання слова співрозмовника.

Нагадаємо. Верховна Рада у першому читання ухвалила законопроєкт «Про обчислення часу в Україні». У документі пропонується скасувати сезонне переведення стрілок годинника кожні пів року.

Однак Верховна Рада не ухвалила закон №4201 «Про обчислення часу в Україні», у якому пропонується скасування сезонної зміни часу. Парламент вирішив направити законопроєкт до Комітету ВР з питань економічного розвитку на доопрацювання.

У 2021 році перехід на літній час має відбутися в ніч з 27 на 28 березня о 3-й годині ночі, годинники потрібно буде перевести на годину вперед.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.