Рада не змогла скасувати переведення годинників

Верховна Рада не ухвалила закон №4201 «Про обчислення часу в Україні», у якому пропонується скасування сезонної зміни часу.

Подробиці. Парламент вирішив направити законопроєкт до Комітету ВР з питань економічного розвитку на доопрацювання.

Документ підтримали 212 народних депутатів при необхідних 226. За доопрацювання проголосували 226 народних депутатів.

Про що йдеться у законопроєкті

У документі зазначається, що в України для обчислення календарної дати використовується григоріанський календар. Початковою точкою для обчислення календарної дати є 00 годин 00 хвилин 00 секунд 1 січня.

Зазначається, що в Україні час обчислюють за Києвом, який є єдиним для всієї території держави. У законопроєкті передбачено, що сезонного переходу часу в Україні більше не буде.

У документі також вказано, що розпорядок дня органів держвлади та місцевого самоврядування, їх посадовців та службових осіб встановлюється за київським часом. Те саме стосується підприємств, установ і організацій усіх форм власності.

Водночас органи місцевого самоврядування у разі необхідності можуть рекомендувати час початку робочого дня для підприємств, установ та організацій на відповідній території.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.