CуспільствоДля переселенцівКорисно знатиНовини

Як і де отримати безплатну психологічну допомогу

Під час війни українцям довелося зіштовхується з великою кількістю викликів. Аби залишатися стійкими та продовжувати боротьбу із ворогом, варто дбати не лише про фізичне, а й про ментальне здоров’я.

Тож розповідаємо про безкоштовні платформи для психологічної допомоги.

Де знайти безкоштовного психолога

«Вчасні Новини» зібрали 10 перевірених сервісів, платформ та ліній підтримки, які безкоштовно надають психологічну допомогу українцям:

  • Програма СЕТА – це програма психологічної підтримки людей, які зазнали наслідків військового конфлікту в Україні та переживають сильний стрес. Для отримання допомоги треба заповнити форму.
  • «Ти як?» – інформаційна кампанія за підтримки Олени Зеленської. На ресурсах платформи можна знайти номери телефонів гарячої лінії психологічної підтримки, техніки самодопомоги у стресових ситуаціях, а також практичні поради, як триматись на плаву у важкі часи.  
  • Всеукраїнська волонтерська ініціатива «Небайдуже». Команда з понад 100 досвідчених українських психологів i психотерапевтів надає безкоштовну i конфіденційну психологічну допомога по всій Україні.
  • Центр психологічної підтримки «ОбійМи» – ініціатива психологів-волонтерів для допомоги людям, що зазнали стресу внаслідок воєнних дій та переселення. Для отримання допомоги заповніть форму.
  • Благодійний фонд ментального здоров’я UA Mental Help. Ресурс, ініційований Глобальним договором ООН в Україні та рекомендований МОЗ України. Проєкт зібрав команду фахових психологів, які готові безкоштовно працювати зі всіма українцями, що відчувають на собі психологічні наслідки війни. Усі зустрічі є конфіденційними.  
  • «Хаб стійкості». Сервіс психотерапевтичної допомоги є частиною платформи «Хаб стійкості», яка створена для психологічної підтримки українців та українок у кризовий час. Для отримання допомоги треба зареєструватися.
  • GoToHelp. Платформа з’єднує психолога та людей, які потребують екстреної психологічної допомоги «тут і зараз». Це добровільна ініціатива громадян країн СНД та Євросоюзу з психологічною освітою та досвідом надання екстреної психологічної допомоги у надзвичайних ситуаціях. Для отримання допомоги заповніть форму.
  • Teplo. У додатку українці можуть отримати консультацію психолога безкоштовно;
  • Громадська організація “Форпост”. ГО захищає права та надає кваліфіковані послуги в сфері ментального здоров’я: людям, які пережили тортури; принижуюче гідність або жорстоке поводження/покарання; люди, які пережили потенційно травмуючі події внаслідок воєнних дій або катастроф; особи з числа вразливих категорій; професіонали, діяльність яких суттєво впливає на реабілітацію перших двох груп (психологи, медики, соціальні працівники, юристи, журналісти).
  • Асоціація професійного розвитку психологів та психотерапевтів в Україні надає психосоціальну підтримку, зокрема, може сконтактувати з різними соціальними службами й розрахована на будь-які запити від цивільних, військових та їхніх родичів. +38 (096) 260 15 75 (з 10:00 до 18:00 щоденно).

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.