НовиниРускій воєнний корабель

Поштова марка «Русскій воєнний корабль, іді…!» отримала «Оскар Філателії»

Українська поштова марка «Русскій воєнний корабль, іді…!» отримала гран-прі міжнародної філателістичної мистецької премії «Азіаго» в Італії.

Нагороду самі організатори називають філателістичним Оскаром.

Про це повідомляють Вчасні Новини з посиланням на пресслужбу Укрпошти.

За найкращу марку змагалися 35 країн-учасниць. Урочиста церемонія та вручення нагород пройшла 23 липня на муніципальній площі Азіаго у провінції Віченца.

«Таку високу відзнаку Укрпошта отримала за унікальну і безпрецедентну реакцію на російську агресію та особливу ідею втілення. Замість традиційного звернення до зброї, сцен боротьби, використання символіки та образів, пов’язаних з війною, на поштовій марці «Русскій воєнний корабль, іді…!» зображено зрозумілий кожному жест, яким український військовий апелює до ворога на пропозицію здатися», — йдеться у повідомленні.

Консульство України в Мілані повідомило, що нагороду для Укрпошти отримав Генеральний консул Андрій Картиш. У церемонії також взяв участь мер Азіаґо Роберто Ріґоні Стерн.

Нагадаємо, що поштову марку презентували 12 квітня 2022 року на знак вшанування героїзму українських прикордонників з острова Зміїний. Автор ескізу – кримчанин Борис Грох, який наразі мешкає у Львові.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.