Війна на сході УкраїниНовиниРускій воєнний корабель

Маляр: На Бахмутському напрямку звільнено близько 35 квадратних кілометрів

На Бахмутському напрямку йдуть ключові бої. Зокрема ключова задача ворога — зупинити наше просування у районі Кліщіївки-Андріївки-Курдюмівки.

Про це повідомила в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» заступниця міністра оборони Ганна Маляр, передають Вчасні Новини.

За її словами, на сході України ворог використовує приблизно 400 тисяч снарядів на тиждень. У розрахунку на один день це становить близько 60 тисяч.

«Тобто це суцільна стіна з обстрілів, яку долають наші Збройні сили і попри це там просуваються», – зазначила Маляр.

Водночас Бахмутський напрямок протягом минулого тижня був успішним, оскільки ЗСУ щодня просувалися вперед на південному фланзі.

«Там ми маємо біля 4 кв. км звільнених. Якщо в цілому говорити про Бахмутський напрямок, то там звільнено близько 35 квадратних кілометрів», – уточнила вона.

Заступниця міністра також зазначила, що на північному фланзі Бахмутського напрямку тривають бої за позиції без принципової зміни положень обох сторін. «Ворог чіпляється за кожен сантиметр і не хоче віддавати зайняті ним позиції».

За її словами, загалом у Бахмуті ворог «знаходиться у пастці і його маневреність там обмежена нашими ЗСУ».

А так сьогодні виглядає саме місце. Містом, на жаль, назвати Бахмут сьогодні важко.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.