Lifestyle

Як пережити зиму, якщо ситуація стане критичною: перелік необхідних продуктів і речей

Ця зима через російське військове вторгнення та ракетні удари, які завдають ушкоджень об’єктам критичної інфраструктури, може стати серйозним випробуванням для українців. Тому необхідно мати альтернативні джерела обігріву та запас продуктів на екстрений випадок. Зокрема, слід закупити продукти тривалого зберігання, теплі речі, корм для тварин тощо.

Список продуктів, які треба придбати в першу чергу

  • Вода у пляшках
  • Борошно, сіль та цукор
  • Консерви (м’ясні, рибні, овочеві)
  • Кава та чай
  • Печиво, сухарі, хлібці
  • Солодощі (цукерки, мед, халва, згущене молоко)
  • Горіхи
  • Макарони та крупи
  • Овочі (якщо є місце, де їх зберігати)
  • Товари для дітей (суміші, пюре)

Зробіть запас ліків

Слід оновити вміст домашньої аптечки. У разі необхідності купити ліки проти хронічних захворювань (із запасом на 2-3 місяці), противірусні, знеболювальні, протиалергійні та жарознижувальні препарати. Не завадять заспокійливі засоби, ліки проти серцево-судинних захворювань.

Особливу увагу слід приділити ранозагоювальним і кровоспинним засобам, таким як перекис водню, йод, бинти, марлеві серветки, турнікет, одноразові рукавички, пластир.

Потурбуйтесь про утеплення житла

Необхідно знизити втрати тепла з квартири чи будинку. Для цього варто утеплити вікна, двері. Також можна придбати, за можливості, генератор, обігрівач, бойлер.

У приватному будинку слід зробити запас дров і вугілля, а також купити солярку.

Оновіть теплий одяг

У холодному домі допоможуть зігрітися байкові піжами, термобілизна, вовняні шкарпетки та светри. Обирайте натуральні тканини.

Також варто купити теплі пледи. Популярності набирають електроковдри.

Турбота про тварин

Якщо у вас є домашні улюбленці, то для них треба зробити запас корму, ліків та наповнювача для туалету.

Не завадить тепле спальне місце для кота або собаки – це може бути утеплена лежанка, комбінезони. Якщо ви плануєте переїзди, заздалегідь купіть переноску.

Побутова хімія та інші корисні речі

Мінімальний запас побутової хімії також необхідний. Включить до нього пральний порошок, міючий засіб для посуду, мило, гель для душу, паперові рушники, туалетний папір, засоби для чищення.

Також потурбуйтесь про запас свічок, сірників, ліхтариків, батарейок, лампочок. Намагайтеся придбати павербанк зі швидкісною зарядкою, а якщо ґаджетів в будинку багато – про декілька або мережевий потужний зарядний пристрій для декількох пристроїв відразу.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.