Росія хоче залучити мешканців ОРДЛО до виборів до Держдуми: реакція України

Росія має намір залучити мешканців ОРДЛО до голосування на виборах до Державної думи, які проходитимуть у вересні 2021 року. Україна закликає людей не брати участі в цьому голосуванні.

Про це заявив спікер МЗС Олег Ніколенко в коментарі РБК-Україна, передають Вчасні Новини.

Подробиці. 25 лютого стало відомо, що в Ростовській області відкриють спеціальні дільниці для жителів окупованої частини Донбасу, які мають російські паспорти. Ці люди зможуть проголосувати після включення в списки виборців, а їм самим можуть організувати підвіз на спеціальні дільниці.

Олег Ніколаєнко зазначив, що такі намірі агресора є черговою спробою порушити державний суверенітет і територіальну цілісність України. Участь жителів ОРДЛО в російських виборах є незаконною. Так, як і сама видача російських паспортів.

«Участь у цих виборах жителів Донбасу, як і жителів тимчасово окупованого Криму, поставлять під сумнів їх легітимність, а результати такого голосування не будуть визнаватися ані Україною, ані міжнародним співтовариством. Закликаємо українських громадян на окупованих територіях не брати участь в цих виборах», – сказав Ніколенко.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.