Джапарова вимагає скасування закону про вільну економічну зону «Крим»

Верховна Рада має скасувати закон про вільну економічну зону «Крим», оскільки він дисонує з політикою МЗС щодо необхідності посилення санкційного тиску на Росію за окупацію.

Про це заявила перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова у ході телемарафону до Дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, передає Укрінформ.

Подробиці. У МЗС України підкреслили важливість парламентського виміру діяльності Кримської платформи, закладеного в її архітектуру. І наголосили на необхідності роботи парламенту для законодавчого вирішення внутрішніх питань і просування теми деокупації Криму на міжнародному рівні.

«Кримська платформа – це елемент загальної національної політики, це не може сприйматися як панацея від усіх проблем. Тому що є трек задач внутрішніх – це і скасування закону про вільну економічну зону, який дуже дисонує з політикою МЗС: коли ми запрошуємо країни запроваджувати санкції, не торгувати з окупованою територією, а самі маємо вільну економічну зону, то тоді, звісно, це питання дисонансу, це і питання визначення статусу політичних в’язнів, і багато інших питань, пов’язаних з кримськими татарами – корінним народом. Тобто на сьогодні є необхідність законодавчого врегулювання тих чи інших питань», – сказала Джапарова.

Нагадаємо. Вільна економічна зона «Крим» була створена на окупованій частині території України (Автономна Республіка Крим і місто Севастополь) згідно з Законом України «Про створення вільної економічної зони «Крим» та про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України” від 12 серпня 2014 р. № 1636-VII. Розпочала діяти 27 вересня 2014 року.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.