Навіть в самих ТЦК соромляться своєї роботи: військові назвали рецепт вирішення проблеми

Навіть в самих ТЦК соромляться своєї роботи: військові назвали рецепт вирішення проблеми

Упереджене ставлення українців до ТЦК тягнеться ще з довоєнних часів, і люди часто не розуміють, що сьогодні там працюють переважно ветерани-фронтовики. Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів 29-річний Ігор Дьяченко, який отримав поранення під Бахмутом і тепер працює у Миколаївському ТЦК.

“Щодо ТЦК, то в мене самого було неоднозначне ставлення до його військовослужбовців. Мовляв, ходять, повістки роздають, а самі ніде не воювали. Навіть коли перший раз їхав на службу в маршрутці, то зняв шеврони, бо не хотів, щоб люди на мене скоса дивилися”, – згадує чоловік.

Начальниця служби зв’язків з громадськістю Миколаївського обласного ТЦК та СП майор Наталія Адвент підтверджує існування такої проблеми.

“Дійсно, у суспільстві до військовослужбовців ТЦК ще до повномасштабного вторгнення сформувалося упереджене ставлення. Мовляв, “білі комірці”, пороху не нюхали. Але 80% військовослужбовців ТЦК та СП Миколаївської області – це люди, які пройшли фронт, багато хто зазнав поранення чи контузії. Але досі вони нерідко ніяковіють, коли їх питають, де служать. Що стосується мене, то я пишаюся своїми шевронами й ніколи не приховую місця своєї служби”, – каже пані Наталія.

Вона також каже, що територіальним центрам комплектування потрібно приділяти більше уваги комунікації з населенням.

“Щоб поліпшити ставлення людей, ми маємо більше розповідати і про свою роботу, і про особовий склад. Потрібно показувати громадянам, як наші військовослужбовці разом з іншими підрозділами ЗСУ боронили Миколаївську область, брали участь у деокупації Снігурівки, стояли зі зброєю на кожному блокпосту, щоб не пропустити диверсійних груп. Раніше така комунікація була ускладнена, бо існувала заборона на будь-яку зйомку, щоб ненароком не нашкодити. Тепер треба надолужувати”, – упевнена військовослужбовиця.

Мобілізація в Україні: останні новини

Як писав УНІАН, в уряді обіцяють незабаром запровадити електронні направлення на військово-лікарську комісію. Їх можна буде оформлювати через застосунок “Резерв+” як для військовозобов’язаних, так і для чинних бійців.

Загалом у Міністерстві оборони обіцяють, що застосунок “Резерв+” з часом може перетворитися на такий собі онлайн-ТЦК. Зокрема, в межах застосунку планують реалізувати онлайн-рекрутинг, оформлення відстрочок та інші функції. Чиновники кажуть, що частину послуг планують реалізувати восени, іншу через певний час.

Останні новини