У Херсоні чутно вибухи - ЗМІ

Президент Чехії впевнений, що Україна може стати членом НАТО попри окупацію частини її територій

Вступ України до Північноатлантичного Альянсу не повинен залежати від відновлення повного контролю над всією її територією. Про це заявив президент Чехії Петр Павел в інтерв’ю виданням Novinky та Pravo.

Павел впевнений, що повне відновлення контролю України над всією територією не повинно бути “обов’язковою умовою” членства в НАТО.

Якщо буде демаркація, навіть якогось адміністративного кордону, то ми можемо прийняти цей адміністративний кордон як тимчасовий і прийняти Україну в НАТО на тій території, яку вона буде контролювати на той момент

– заявив чеський лідер. 

Зокрема, він нагадав, що Німеччину прийняли в Альянс у 1955 році, хоча частина її території була під окупацією Радянського Союзу до 1990-го.

Тому я думаю, що є рішення і технічне, і юридичне, щоб дозволити Україні вступити в НАТО, не втягуючи НАТО в конфлікт з Російською Федерацією

– впевнений Павел

Він підкреслив, що демократичні країни повинні розглядати захоплені росією території України лише як тимчасово окуповані.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Київ не отримає запрошення до членства в НАТО до завершення війни з рф, оскільки країни-партнери не можуть надати повноцінне запрошення країні, яка перебуває у стані війни.

Останні новини