РФ будує понтонні переправи через річку Сейм у Курській області: з'явились супутникові знімки

РФ будує понтонні переправи через річку Сейм у Курській області: з'явились супутникові знімки

Журналісти показали супутниковий знімок, на якому можна побачити понтонну переправу через річку Сейм у Курській області, яку побудували російські окупанти. Відповідне фото опублікувало видання “Радіо Свобода”. 

Там зазначили, що російські військові побудували понтонну переправу через річку Сейм між 15 і 16 серпня на схід від села Глушкове після того, як українські військові почали завдавати ударів по мостах у цьому районі. 

Пізніше у виданні повідомили, що армія РФ побудували другу понтонну переправу через річку Сейм на схід від села Зване. Супутниковий знімок, на якому її можна побачити, було зроблено 17 серпня. 

“Вони (переправи – УНІАН) можуть бути призначені для того, щоб надати російським військовим шляхи відходу в разі успішного розвитку українського наступу”, – додали у повідомленні.

Курська область – останні новини

Раніше українські військові показали місцевих жителів, які залишилися у Суджі, що в Курській області. Зокрема росіяни скаржаться на те, що їхня влада кинула їх напризволяще. 

“Нам сказали, що будуть ходити автобуси. А потім автобусів не було. Куди діватися людям, людям похилого віку, які погано ходять? Залишили нас усіх”, – сказала одна з місцевих мешканок.

Раніше експерт видання Bild з аналізу відкритих даних Юліан Рьопке заявив, що ЗСУ залишилося 5 км до річки Сейм. 

“Деякі аналітики писали, що це може відрізати угруповання ЗС РФ, оскільки район із заходу і півдня оточений територією України. Росія у відповідь організовує понтонні переправи і обороняє прохід, що залишився на сході”, – зазначив він.

Останні новини