Маніпуляції на реабілітації: люди ексміністра-втікача Клименка намагаються захопити

Міністр сільського господарства Польщі: допомога Україні та Молдові у вступі до ЄС – в інтересах країни та Союзу

Міністр сільського господарства та розвитку Польщі наголосив, що це в інтересах країни та ЄС допомогти Україні та Молдові на шляху до євроінтеграції. Про це повідомляє PAP.

У четвер під час прес-конференції в Кракові міністр сільського господарства та розвитку села Польщі Чеслав Сєкерський заявив про зобов’язання Польщі підтримати Україну та Молдову в їхньому підготовчому процесі до вступу в Європейський Союз.

Міністр звернув увагу на проект “Літня школа для представників адміністрації Молдови та України”, що реалізується в Малопольщі. Мета проекту — поділитися польським досвідом трансформації сільського господарства за 20 років членства Польщі в ЄС та підготовкою нових країн до вступу.

Сєкерський підкреслив, що Польща має значний досвід і спостереження за європейськими структурами, які можуть бути корисними для партнерів. Він зазначив, що це зобов’язання перед сусідами, такими як Україна та Молдова.

В рамках літньої школи представники аграрних адміністрацій з України та Молдови беруть участь у зустрічах з польськими експертами, де обговорюються питання функціонування на спільному європейському ринку та використання коштів ЄС.

Міністр додав, що вступ до ЄС, хоча й приносить переваги, також несе певні виклики, зокрема необхідність імплементації правового та інституційного порядку ЄС. Він підкреслив, що Польща прагне допомогти у підготовці цих країн до вступу, враховуючи їхні специфічні потреби та виклики, зокрема в умовах війни в Україні.