У РФ матері строковиків "кидаються в бій", вимагаючи від Путіна дій, - The Times

У РФ матері строковиків "кидаються в бій", вимагаючи від Путіна дій, – The Times

Скрутне становище російських строковиків, які потрапили в полон ЗСУ в Курській області, у підсумку може перерости в політичний “головний біль” для Путіна, оскільки матері призовників “кидаються в бій”, вимагаючи від диктатора дій, пише The Times.

“Їхні зусилля нагадують мобілізацію матерів призовників, чий тиск допоміг зупинити переслідування Москвою воєн у Чечні та Афганістані”, – йдеться в публікації.

Зазначається, що після початку операції ЗСУ в Росії помітно знижується підтримка війни, а також зростає страх перед масовою мобілізацією.

“Організації, що допомагають росіянам уникнути призову, були завалені панічними проханнями”, – йдеться в публікації.

Вказується, що деякі матері писали про шок, коли виявляли в мережі відео, на яких їхніх синів беруть у полон. Крім того, в російському сегменті соцмереж поширюються попередження про перевірку документів у молодих людей по всій Росії.

В Інституті вивчення війни (ISW) припустили, що Кремль може спробувати змусити призовників підписати контракти після закінчення їхньої служби, але такий крок не позбавлений політичного ризику.

Тим часом, як раніше писав The Wall Street Journal, Путін всіляко применшує значення операції ЗСУ в Курській області та вдає, наче нічого не сталося.

Зазначалося, що Путін не звертався до нації з приводу вторгнення в Курську область. Він продовжує дотримуватися свого робочого графіка. Такий його підхід служить для створення атмосфери “нормальності” для населення, яке демонструє ознаки зростаючої втоми від розв’язаної війни. Проте, як писало видання, Путін, найімовірніше, продовжить применшувати значення вторгнення ЗСУ і навряд чи зараз звернеться до росіян.

Останні новини