Новий підрозділ армії США переймає досвід України у сфері безпілотників та РЕБ, - ЗМІ

Новий підрозділ армії США переймає досвід України у сфері безпілотників та РЕБ, – ЗМІ

Новий підрозділ Сухопутних військ США переймає досвід України в галузі безпілотників та радіоелектронної боротьби. Про це пише Business Insider. 

У виданні зазначили, що на фронті в Україні ці засоби еволюціонували бойові дії, тому Пентагон уважно за цим спостерігає. 

За інформацією Defense One, підрозділ армії США, 101-ша повітряно-десантна багатофункціональна розвідувальна рота отримала завдання від американського військового керівництва впроваджувати уроки, які були отримані в Україні. Зокрема журналіст видання відвідав підрозділ у Форт Джонсон, що знаходиться у штаті Луїзіана. Там триває випробування нового обладнання та розробка нової військової доктрини США. 

У Defense Onse наголосили, що підрозділ проводить експерименти з новими типами безпілотників, технологіями протидії БпЛА, засобами радіоелектронної боротьби та іншими пристроями, які можуть допомогти модернізувати збройні сили США. 

“Є так багато уроків, які ми можемо взяти від [українців], і багато з них зводяться до інтеграції нових речей, таких як поширення [безпілотників]”, – зауважив виданню генерал-майор Бретт Сильвія, командир 101-ї повітряно-десантної дивізії.

У Business Insider нагадали, що, за словами військових аналітиків, Пентагон має намір інтегрувати уроки України у власну армію, і серед них – вплив безпілотників.

“Повідомляється, що група офіційних осіб уважно вивчає конфлікт в Україні в таких сферах, як наземні маневри, військово-повітряні сили і можливості ведення вогню на великі відстані, для того, щоб врахувати отриманий досвід у новій Стратегії національної оборони”, – додали у матеріалі.

Метою такого аналізу, як пишуть журналісти, є з’ясування того, як американська піхота може включити невеликі безпілотники до складу своїх підрозділів і протидіяти безпілотникам ворога і його можливостям вести спостереження за своїми позиціями і націлювати їх за допомогою електронних сигналів.

За даними звіту Defense One, багатофункціональна розвідувальна рота експериментує з такими технологіями, як нові дрони, що швидко збирають дані, ручні пристрої радіоелектронної боротьби і технології, які імітують електронні сигнали і можуть бути використані для відволікання ворожого вогню.

Безпілотники на війні в Україні 

Раніше видання Forbes писало, що Україна потіснила Росію з пʼєдесталу світового лідера в галузі безпілотників. Світовим лідером у цій галузі стала Україна, адже її оборонна промисловість розробляє все більш досконалі системи для своїх бійців.

Також повідомлялось, що безпілотники атакували залізничний міст, який знаходиться в Росії. За інформацією російських ЗМІ, два безпілотники, які завдали ударів у районі мосту, не влучили в ціль, а один із них влучив у будівлю посту, пошкодивши зовнішній фасад будівлі, захисну сітку і пожежний щит.

Останні новини