Покровськ залишиться без опалення цієї зими

Централізованого опалення у Покровську Донецької області не буде цієї зими попри готовність котелень. У місті немає води, частково — газопостачання. На 80% знищена критична інфраструктура. Водночас, станом на 18 жовтня, тут залишаються майже 12 тисяч людей, у тому числі діти.

Про це в етері «Суспільне. Студія» повідомив начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк, передають Вчасні Новини.

За його словами, у Покровську не буде «великого опалювального сезону», тому що немає води, часткового газопостачання, хоча котельні готові до роботи. У багатоквартирній забудові опалення не буде, а у приватних будинках, за наявності газу, можна буде опалювати оселі, або вугіллям, дровами тощо. Для жителів будуть відкриті декілька «пунктів незламності».

За словами Сергія Добряка, критична інфраструктура знищена майже на 80%.

«Місто без води, частково з електрикою — у десяти селах нема світла, у Родинському з 18 вересня нема світла, 40% міста Покровськ також без світла», — розказав Сергій Добряк.

Станом на 9 серпня у місті перебували 48 тисяч людей, 5900 дітей, станом на 18 жовтня менш як 12 тисяч людей, 64 дитини. Майже шість тисяч жителів — це ті, хто залучений у роботі критичної інфраструктури.

«Родини з дітьми точно виїдуть до кінця місяця, знають куди. Тобто зараз сама евакуація не така жвава, яка була до того, тиждень як вона спала. Були дні, коли у нас виїжджали по тисячі на день», — зазначив керівник Покровської громади.