Агентурна мережа України у ворожому тилу зростає: Буданов розкрив прийоми

Агентурна мережа України у ворожому тилу зростає: Буданов розкрив прийоми

Начальник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Кирило Буданов у коментарі ЗМІ описав деякі професійні прийоми при створенні агентури і руху опору на окупованих Росією територіях.

Як повідомили у прес-службі управління, за словами керівника спецслужби, будь-яка операція у ворожому тилу розпочинається з так званої “розробки” – пошуку людей, схильних до співпраці, та їхнього подальшого вербування. І хоча цей процес дуже кропіткий, агентурна мережа України зростає, йдеться в повідомленні.

“Існують три мотиви для співпраці з розвідкою – матеріально-фінансовий, ідейно-патріотичний, а також ненависть до третьої особи або спільний ворог. Усе, що ви будете так чи інакше “крутити”, призведе до одного з цих варіантів”, – пояснив Кирило Буданов для закритої статті NV.

А офіцер ГУР на позивний “Харциз” зазначив, що справжня агентурна робота – це не ситуативна, одноразова співпраця, а довготривалі стосунки.

Партизанські диверсії

Ця залізнична магістраль використовується для транспортування військової техніки та особового складу в зону бойових дій.

Останні новини