Це набагато простіше та ефективніше: боєць 3 ОШБр про рекрутингові центри

Це набагато простіше та ефективніше: боєць 3 ОШБр про рекрутингові центри

Рекрутинг – це максимально ефективний інструмент поповнення підрозділів, заявив в інтерв’ю Армія TV командир роти в 3 ОШБР Антон Радько. 

“У рекрутинговий центр ти приходиш добровільно і добровільно звідти виходиш. Тебе ніхто там не затримує, не дає повісток. Це умовно як довідкове бюро, але в якому ти можеш одразу почати оформлювати документи, тобі одразу роз’яснюють про бригаду, специфіку, які в нас є ініціативи. Це все максимально доступно пояснюється. Так набагато простіше та ефективніше, оскільки людина розуміє, куди вона може потрапити, які є спеціальності, вакансії. Адже ми чітко розуміємо по службі, які вакансії нам потрібно”, – пояснив Радько.

Крім того, військовий розповів про тур 3 ОШБр містами Європи, в якому бригада ознайомлювала українців за кордоном з умовами служби в їхніх підрозділах. 

“Його не вдалося провести так, як хотілося. Оскільки було заплановано декілька країн. На жаль, у деяких з них не вдалося провести, оскільки різні ліворадикальні організації та маргінальні люди, які сумують за совком. Організаторам були різні погрози, на посольства тиснули, у цьому плані вони (росіяни, – УНІАН) працюють добре – ці мережі ФСБ, нормально людей підбурюють ці моменти”, – додав Радько.

Він також висловився стосовно українців, які виїхали закордон: “Українці, ті хто втік чи той, хто раніше виїхав – вони все одно генетично українці. Так, можливо чоловіки, які через Тису пливуть – їх важко назвати українцями. Адже це явно не вчинок громадянина держави. Однак, у них є ті чи інші причини. Але генетично вони залишаються українцями. Наразі українцями по світу залишаються мільйони і якраз такі ініціативи, щоб люди розуміли, що оці всі лозунги “Діти депутатів”, “За політиків” – ми не за це все воюємо”.

Рекрутинг в ЗСУ — останні новини

Раніше уповноважений Міністерства оборони з питань рекрутингу в Україні Олексій Бежевець розповів про те, чи справді є великі шанси для військовозобов’язаного потрапити на ту посаду в частині, з якою він вже спілкувався.За його словами, всі етапи щодо переходження до тієї чи іншої частини контролює Генштаб та ТЦК та СП.

“Саме це ми пояснюємо з самого початку людині: як повинні виглядати документи, які оформлюються, які є частини пріоритетні, не пріоритетні. І, власне, форма контрактна, вона сьогодні передбачена і чітко врегульована. Оформлення і далі – як людина вчиться, де вона вчиться, як вона потрапляє в свою частину – це контролюється і Генеральним штабом, і це доведено і до ТЦК та СП, і до навчальних частин”, – пояснив представник Міноборони

Тим часом військовослужбовець ЗСУ, командир підрозділу ударних БПЛА “Орден Сантьяго” Ігор Луценко заявив, що на сьогодні можна стверджувати, що справжнього рекрутингу в Україні немає.

“На практиці ми бачимо, що рекрутингу, про який неодноразово хвалилися, що нібито він є, але його немає”, – наголосив він. При цьому військовий зазначив, що спілкувався з людьми, які хотіли йти в його підрозділ і отримали всі документи, пройшли базову загальновійськову підготовку, але їх відправили в інші частини.

Останні новини