"Це новий вирок": експерт розкрив важливу перевагу дрона-ракети "Паляниця"

"Це новий вирок": експерт розкрив важливу перевагу дрона-ракети "Паляниця"

Новий український дрон-ракету “Паляницю” буде складніше збити російській системі протиповітряної оборони.

Про це розповів в ефірі КИЇВ24 військово-політичний оглядач Олександр Коваленко. Як зазначає експерт, характеристики “Паляниці” тримають у секреті, але вона має турбореактивний двигун.

“Це нова віха, це новий крок, це новий вирок, до якого треба адаптуватися російським системам ППО…Це значно швидше, ніж середньостатистичний дрон-камікадзе, який використовувався раніше нашими силовими структурами, наприклад, для ураження аеродромів. Тобто, коли рухається ціль зі швидкістю 120 км/год, і її помічає система ППО противника, то у літаків був час, щоб піднятися з аеродромів та залишити їх… Зараз ми говоримо про 100% не про 120 км/год. Набагато швидше він переміщується. Ми говоримо про новий етап більш якісних засобів ураження вглиб території Російської Федерації та тимчасово окупованих територій, зокрема Криму”, – зазначив він.

Український дрон “Паляниця”: що відомо

Як писав УНІАН, 24 серпня президент Зеленський повідомив, що Україна створила і вперше успішно застосувала “ракето-дрон” під назвою “Паляниця”. За словами очільника держави, новий апарат є значно швидшим та потужнішим, ніж звичайні пропелерні дрони.

Стверджується, що “Паляниця” є частиною більшої ракетної програми. Цей виріб вдалося розробити з нуля усього за півтора роки.

Останні новини