Експерти назвали моделі iPhone, які в жодному разі не можна купувати у 2024 році

Експерти назвали моделі iPhone, які в жодному разі не можна купувати у 2024 році

До осінньої презентації Apple залишилося не так уже й багато часу – нові iPhone покажуть у середині вересня. Фахівці перерахували моделі, які у 2024 році вже не можна вважати збалансованими за співвідношенням цін і характеристик.

До таких девайсів віднесли iPhone X, iPhone XS, iPhone XR, iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 12, iPhone 12 Pro і модель iPhone SE 2016 року. Причина проста – застаріле “залізо” і не найбільш просунуті камери. Ба більше, в разі поломки знайти запчастини буде дуже складно.

Але головне, що має зупинити від покупки – термін підтримки. Якщо iPhone X перестав оновлюватися з виходом iOS 16, то iOS 18 майже напевно буде останнім великим апдейтом системи для серій iPhone XS/XR і iPhone 11. Тому якщо збираєтеся брати смартфон на роки вперед, це далеко не найкращий варіант. Аналогічна ситуація з iPhone 12.

Які смартфони Apple вибрати замість них

Якщо в планах Apple нічого не зміниться, серія iPhone 16 буде представлена в середині вересня, найімовірніше, 10-12 числа. Разом зі смартфонами анонсують нові Apple Watch, AirPods і, можливо, iPad з iPad mini.

А вже навесні 2025 року вийде новий бюджетний iPhone SE, характеристики якого порадують навіть Android-юзерів.