Всі пасажири та члени екіпажу загинули: бразилець запізнився на літак, який зазнав аварії

Всі пасажири та члени екіпажу загинули: бразилець запізнився на літак, який зазнав аварії

Бразилець запізнився на авіарейс, переплутавши стійку реєстрації. Пізніше стало відомо, що літак, який він пропустив, зазнав аварії, внаслідок чого всі пасажири та члени екіпажу загинули. Про це Адріано Ассіс розповів в інтерв’ю TV Globo, передає Bild.  

За словами чоловіка, він завершив свою зміну в лікарні, а потім вирушив до аеропорту Каскавела. Літак, на який він хотів сісти, повинен був приземлитися в найбільшому аеропорту країни Сан-Паулу-Гуарульос. Проте в п’ятицю до Гуарульосу летів не лише ATR-72 авіакомпанії з VoePass, а й літак LATAM Airlines.

“Я прибув до стійки реєстрації LATAM о 9:40 ранку, але вона була закрита”, – зазначив він в інтерв’ю.

Після чого він чекав, поки відкриється стійка та спокійно пив каву. Вже за годину чоловік зрозумів, що чекав не біля тієї стійки реєстрації, тому поспішив до стійки VoePass, але посадка вже закінчилась. Ассіс попросив співробітника авіакомпанії пропустити його на борт, однак той відмовився. 

Чоловік додав, що після цього ще сперечався з працівником, проте він був непохитним. 

“Він врятував мені життя”, – розповідає Ассіс зі сльозами на очах.

Відомо, що літак зазнав аварії через 90 хвилин після зльоту. На відео, яке зробили очевидці, видно, як повітряне судно на величезній швидкості врізається в землю. Ні в кого з пасажирів не було шансів вижити.

Авіакатастрофа в Бразилії – що відомо

Як писав УНІАН, 9 серпня у Бразилії в районі міста Сан-Паулу розбився пасажирський літак авіакомпанії Voepass. Відомо, що на борту лайнера ATR 72 перебувало 62 людини, з яких 4 члени екіпажу.

Також пізніше було названо ймовірну причину авіакатастрофи в Бразилії. За словами пілотів, причиною аварії стало обмерзання крил. Місцеві льотчики, які пролітали в районі аварії того дня, фотографували обмерзле скло своїх кабін. 

Зазначається, що сильне обмерзання збільшує вагу літака, через що зміщується центр ваги, тому він стає некерованим. Крім того, лід може вивести з ладу датчики і рухомі частини літака, зокрема закрилки.

Останні новини