Філашкін розповів про ситуацію на Донеччині: повністю «прифронтова»

Більшість населених пунктів Донецької області прострілюється керованими авіабомбами, балістичними ракетами та всіма наявними видами озброєння. У Покровську та Кураховому «літають FPV-дрони». Враховуючи 3 тисячі обстрілів за добу і те, що в регіоні щодня є загиблі та поранені місцеві жителі, всю Донеччину можна назвати «прифронтовою».

Про це заявив очільник Донецької ОВА Вадим Філашкін в етері «Єдиних новин», передають Вчасні Новини.

Він зазначив, що протягом минулої доби 22 жовтня росіяни 3128 разів обстріляли Донеччину.

«Це ствольна артилерія, керовані авіабомби К-250, КП-500, балістичні ракети. Ми не враховуємо FPV-дрони, тому що вони літають майже по всьому Покровську, у містах Курахове та інших містах, які наближені до лінії фронту», — сказав Філашкін.

Органи влади, підрозділи поліції та ДСНС працюють на місцях і надають допомогу всім, хто постраждав внаслідок обстрілів. У тому числі й з будівельними матеріалами.

«Працюють гуманітарні хаби, благодійні організації через комунальні служби надають людям, чи будинки постраждали внаслідок бойових дій, будівельні матеріали для того, щоб вони могли підготувати їх до опалювального сезону», — сказав Філашкін.

Евакуація триває

Станом на 23 жовтня у місті Мирноград на Донеччині не залишилось дітей. Однак у Покровську, попри оголошену примусову евакуацію неповнолітніх разом із батьками або опікунами, досі залишаються 59 дітей.

За його словами, за останні два місяця з міста Мирноград виїхали понад 30 тисяч людей.

«З міста Мирноград з понад 2,5тисячі дітей, які знаходились, виїхали всі. 59 дітей залишилось в місті Покровську і 12 тисяч населення», — сказав він.

Філашкін додав, що люди виїжджають переважно завдяки підрозділам поліції «Білі Янголи», підрозділам ДСНС.

«Хлопці, дівчата роблять все можливе і неможливе, щоб вивести людей з наближених міст до лінії фронту. Евакуація триває, і люди виїжджають, з огляду на цю обстановку, і що кожного дня ворог обстрілює. Люди бережуть себе, бережуть своїх дітей, бережуть своїх близьких. Так, їм важко, тому що вони виїжджають і покидають свої будинки, свої господарства, в яких жили їх батьки, їх дідусі, але іншого вибору немає», — підсумував очільник області.