На Донеччину повернулися екстрені вимкнення світла

Українська енергосистема переживає наслідки масованого обстрілу від 26 серпня та поки не може обійтися без екстрених вимкнень. Через це 30 серпня в частині регіонів, зокрема на Донеччині, знову запровадили такі вимкнення.

Про це повідомили у пресслужбі ДТЕК.

У Донецькій, Одеській, Дніпропетровській та Київській областях, а також у самому Києві запровадили екстрені вимкнення світла. Графіки у цих регіонах тимчасово не діятимуть. До такого рішення Укренерго прийшло через “складну ситуацію в енергосистемі”.

Окрім цього, голова Укренерго Володимир Кудрицький у інтерв’ю ВВС заявив, що взимку на українців чекає багато випробувань, однак катастрофи чекати не варто.

“Я дуже б хотів всіх порадувати й сказати, що відключень не буде і все буде ок. Але на сьогодні, враховуючи ту ситуацію, в якій ми є, ми не можемо бути завеликими оптимістами…Тому, скажімо так, при теплій, зимовій погоді +2, +3 цілком можливо, що ніяких відключень не буде. При температурі -10 енергосистему збалансувати без відключень буде неможливо”, — заявив Кудрицький в інтерв’ю ВВС.