Названо 11 способів досягти поваги, не сказавши ні слова

Названо 11 способів досягти поваги, не сказавши ні слова

Ми всі хочемо, щоб нас поважали, але повага не дається просто так. Ми не можемо змусити інших поважати нас. Ви можете подумати, що для того, щоб викликати повагу, потрібно бути голосним і займати багато місця, але насправді ви можете завоювати повагу, будучи тихим. Про це йдеться у публікації YourTango.

Йдеться про 11 способів змусити когось поважати вас, не промовивши жодного слова:

Майте самоповагу

Те, як ми дозволяємо людям ставитися до нас, залежить насамперед від того, як ми самі ставимося до себе. Без самоповаги ми не можемо очікувати, що інші будуть поважати нас. Самоповага проявляється у здатності людини дотримуватися меж. Ви повинні вірити у власну цінність, що часто легше сказати, ніж зробити. Виховання сильнішого почуття самоповаги можна досягти маленькими, але дієвими кроками.

Слухайте інших

Щоб змусити когось поважати вас, це не так пов’язано з тим, щоб завжди висловлювати свою думку. Потрібно дозволити іншим ділитися своїми думками. Уміння слухати часто вважають навиком м’якого характеру, але це вкрай важливо для встановлення міцних довірливих стосунків.

Дотримуйтесь свого розкладу

Кажуть, час – це ресурс, якого нікому не вистачає, тому повага до часу людей значною мірою допоможе змусити їх поважати й вас. На робочому місці це означає  вчасно починати та закінчувати зустрічі . Докладайте зусиль, щоб бути лаконічним і ясним у тому, що ви спілкуєтеся. Заощаджуйте час своїх колег, визначаючи, які зустрічі є вирішальними, а не зустрічі, де інформацію можна підсумувати в електронному листі.

Демонструйте впевнену мову тіла

Те, як ми ведемо себе, надсилає повідомлення про те, як ми бачимо себе. Коли ви виявляєте впевненість у своїй мові тіла, люди одразу побачать, наскільки ви думаєте про себе. Працюйте над поставою, встаючи прямо і відтягуючи плечі назад.  

Зоровий контакт

Ще один аспект поваги до мови тіла залежить від того, як ви дивитесь на людей. Коли ви з кимось розмовляєте, дайте йому простір,  але дивіться йому в очі . Пом’якшіть свій погляд, щоб не дивитися, а спілкуватися з ними. Повагу заробляють, показуючи, що ви присутні й обізнані, що випливає з прямого погляду на людей.

Тверде рукостискання

Ми всі відчували дискомфорт від рукостискання з кимось, кому не зовсім комфортно це робити. Їхня рука, як правило, залишається млявою, що призводить до жахливого млявого рукостискання. Міцне рукостискання дає людям знати, що ви впевнені та спроможні, і виховуєте повагу.

Зробіть паузу

Подумати перед тим, як говорити, корисно в будь-якому типі розмови. Перед розмовою найкраще зробити паузу. Зачекайте кілька секунд, щоб сказати. Заповніть порожній простір, роблячи глибокий вдих і видих, щоб ви могли зібратися з думками,  створюючи відчуття спокою .

Бути добрим

Практика маленьких вчинків доброти підсилює наше почуття цінності, щастя та зв’язку, а також створює враження, що ви гідні поваги. Доброзичливість не завжди виявляється в тому, що ми говоримо. Це також у тому, що ми робимо. Маленька доброта має велике значення, коли мова заходить про повагу, тож будьте  добрими до інших, і ви заслужите їхню повагу.

Виявити емоційний контроль

Навчитися  контролювати власні емоції, особливо в напруженому середовищі, є ключовою частиною того, щоб змусити людей поважати вас. Змусьте людей поважати вас, регулюючи свої емоції. Приклади  стратегій емоційного регулювання включають практику дихання, уважність і перебування в сьогоденні, відвідування терапії та перерви, коли вони вам потрібні.

Дотримуйтесь своїх обіцянок

Довіра і повага йдуть рука об руку.  Ніхто не любить порушених обіцянок. Недотримання свого слова підірве чиюсь довіру і змусить їх все менше поважати вас. Уникайте обіцянок, які, як ви знаєте, що не зможете виконати. Тримайте себе відповідальним, якщо ви не можете виправдати чиїсь очікування, визнаючи свої помилки.

Розвивайте співчуття

Між емпатією та повагою існує тісний зв’язок, особливо на роботі. Дослідження показало, що лідери, які виявляють емпатію до співробітників, допомагають створити щасливішу та сприятливішу робочу атмосферу, що підвищує повагу до роботи. Бути співчутливим завжди корисно, оскільки це дозволяє нам дивитися на світ з інших точок зору, що є основним фактором поваги.

Цікавинки

Подорожуючи світом кохання, іноді можна відчути себе наче на американських гірках. Важко розшифрувати, чи справді чоловік закоханий, чи просто говорить те, що ви хочете почути. Зазначається, що є 8 ознак, які вказують на те, що чоловік не так сильно закоханий у вас, як стверджує.

Провідний автомеханік Скотті Кілмер радить всім власникам вживаних автомобілів замінити життєво важливий компонент автомобіля при перших ознаках зносу, аби не мати проблем. Зокрема він закликає постійно стежити за глибиною протектора шин, адже лиса гума може спричинити серйозні поломки.

Останні новини