"Не стануть гарантією": військовий експерт назвав мету ударів по Москві та Санкт-Петербургу

"Не стануть гарантією": військовий експерт назвав мету ударів по Москві та Санкт-Петербургу

Україна, завдаючи ударів по Москві та Санкт-Перербургу, не зможе змусити Росію забрати свої війська з усіх українських територій. Таку думку висловив військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко в ефірі “Еспресо”.

“Україна може завдавати ударів по території РФ. Зокрема, по Москві та Санкт-Петербургу. Втім, це не змусить Росію забрати свою окупаційну армію з території України. Для України такі удари важливі лише з погляду знищення їхніх військових обʼєктів та інших важливих обʼєктів. Це дозволить нам зменшувати їхні можливості для ведення бойових дій. Однак, такі удари точно не стануть гарантією того, що вони просто заберуться з всієї території України”, – зауважив експерт.

За його словами, для того, аби змусити Росію забрати свою окупаційну армію з території України, необхідно мати вагоміший аргумент. 

Удари по території РФ – що відомо

Раніше видання The Guardian писало, що Росія може піти на перемовини, якщо Україна зможе діставати ракетами до Москви. За словами одного з джерел, думка полягає в тому, що РФ буде розглядати можливість переговорів лише тоді, коли вважатиме, що Україна здатна “загрожувати Москві і Санкт-Петербургу”.

Своєю чергою військовий експерт Олександр Мусієнко заявив, що в України зросли можливості щодо запуску БпЛА, тому наразі відновлено атаки по Москві та області. За його словами, на території російської столиці та області є багато підприємств оборонно-промислового комплексу.

“За минулий місяць було використано понад 500 дронів Силами оборони по території РФ, а в серпні буде ще більше. А Росія ще не наростила поки що свої спроможності до показників України. І цей рівень українських можливостей дозволяє вже атакувати Москву, щоб досягати цілей”, – запевнив Мусієнко.

Також повідомлялось, що в ніч проти 24 серпня дрони атакували російське місто Острогозьк, що у Воронезькій області. Внаслідок удару розпочалася пожежа.

“Унаслідок падіння уламків безпілотника в одному з муніципалітетів було загоряння трави, яке вже ліквідовано. За попередньою інформацією, осколкове поранення отримала одна людина… Великих руйнувань на землі немає”, – повідомив губернатор Воронезької області Олександр Гусєв.

Останні новини