Путін зажадав вибити ЗСУ з Курської області та розмріявся про успіхи на фронті

Путін зажадав вибити ЗСУ з Курської області та розмріявся про успіхи на фронті

Російський диктатор Володимир Путін вимагає від підлеглих забезпечити надійне прикриття російського кордону після того, як українські війська будуть вибиті з Курської області. Відповідну заяву він зробив на розширеній нараді із силовиками і главами регіонів.

“Головне завдання стоїть перед Міністерством оборони: видавити, вибити супротивника з наших територій і спільно з прикордонною службою забезпечити надійне прикриття держкордону”, – заявив він, додавши, що ФСБ і Росгвардія повинні зайнятися “контртерористичною ситуацією” і забезпечити боротьбу з українськими ДРГ.

Також Путін озвучив думку, що українська операція в Курській області покликана поліпшити переговорну позицію України, коли справа дійде до укладення миру. При цьому він натякнув, що не збирається вести переговори про мир з Україною.

“Про які переговори взагалі може йти мова з людьми, які без розбору завдають ударів по мирних людях, по цивільній інфраструктурі, або намагаються створити загрози для об’єктів ядерної енергетики”, – заявив диктатор, який раніше вихвалявся успіхами у знищенні української енергетики.

Також він запевняє, що втрати ЗСУ, особливо найбільш боєздатних бригад, відправлених у Курську область, нібито “драматично збільшилися”, хоча жодних конкретних даних Путін не наводить.

“Подібні акції безумовно переслідують головну військову мету, а саме – зупинити наступ наших військ щодо повного звільнення території Донецької, Луганської народних республік, територій Новоросії. І що? Що відбувається на лінії бойового зіткнення? Темпи наступальних операцій російських збройних сил не тільки не знизилися, а навпаки збільшилися в півтора раза. По всій лінії бойового зіткнення наші сили просуваються вперед”, – заявив російський диктатор.

Нарешті, російський правитель стверджує, що після розгрому російських військ у Курській області кількість росіян, які бажають потрапити на фронт, нібито збільшилася.

Путін про Курський фронт

Бої в Курській області: останні новини

Матеріал доповнюється…

Останні новини