Росія зруйнувала 226 медзакладів в Україні, майже 2000 — пошкоджено обстрілами

Росія зруйнувала 226 медзакладів в Україні, майже 2000 — пошкоджено обстрілами

Станом на кінець жовтня 2024 року російські загарбники пошкодили 1680 об’єктів медичних закладів. Ще 226 — зруйнували вщент. Крім того, росіяни пошкодили 226 автівок екстреної медичної допомоги, знищили 263 та захопили 125 автівок «екстренки»

Україна поступово відновлює медичну інфраструктуру, щоб забезпечити людей медичними послугами.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я України, передають Вчасні Новини.

Найбільших втрат зазнали медзаклади у Харківській, Донецькій, Миколаївській, Київській, Чернігівській, Дніпропетровській, Херсонській та Запорізькій областях без урахування інформації щодо ступеня руйнування лікарень на ТОТ.

Попри війну, МОЗ України разом із партнерами продовжує працювати над відновленням медичної інфраструктури — щоб забезпечувати українців якісними та доступними медпослугами.

Наразі вже вдалося повністю відновити 547 об’єктів медзакладів та ще 350 — частково. Найбільше відновлено обʼєктів у Миколаївській, Дніпропетровській, Київській, Харківській та Чернігівській областях.

«Ідеться про медзаклади на звільнених від окупації територіях, а також ті, що зазнали невеликих ушкоджень: вибиття вікон, знищення покрівлі, пошкодження фасаду тощо. Роботи з відбудови медзакладів триватимуть й надалі», — додали в МОЗ.