Скільки території потрібно захопити ЗСУ на Курщині: відповідь експерта

Майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман розповів, скільки території потрібно захопити ЗСУ на Курщині

 

ЗСУ в Курській області вміло скористалися “вікном можливостей” для прориву, але тепер ворог оговтується, і просування значно уповільнилося. Проте все одно  створювати “санітарну зону” в РФ варто продовжувати.

Таку думку висловив в інтерв’ю OBOZ.UA ветеран російсько-української війни, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман.

“Наш наступ і мав сповільнитись, тому що перші досягнення, перше велике просування було завдяки ефекту несподіванки… Але таке “вікно можливостей” може працювати 2-3 тижні. Цей час уже минув. Росіяни перекинули туди війська, вони вже розуміють, що ми приблизно маємо робити. Тому продовжувати наступати в такому самому швидкому темпі, як на початку, навіть теоретично неможливо. На це ніхто й не розраховував”, – зазначив експерт.

За його словами, є також сенс розширювати присутність ЗСУ вздовж наших кордонів, щоб створювати “санітарну зону” і можливо оточити російські війська, які перебувають на півдні від річки Сейм. А в перспективі можливий вихід на певні позиції вже у тил ворога на Харківщині.

Відповідаючи на питання про те, яким має бути розмір цієї “санітарної зони”, Гетьман сказав, що “в ідеалі вона має бути понад 100 кілометрів”.

“Звісно, поки що нам складно це зробити, але принаймні це має бути кілька десятків кілометрів. Але це не так само, як ділити ділянку, кому скільки соток. Усе залежить від рельєфу місцевості, від необхідності, від населених пунктів, доріг тощо, а не просто від малюнку на мапі. На певних ділянках можна просунутися глибше, на інших – навпаки. Вочевидь, усе залежатиме від конкретних умов”, – додав він.