У вересні Україна може втратити Покровськ: The Telegraph пророкує жахливі наслідки

Telegraph: у вересні Україна може втратити Покровськ, і це матиме наслідки

Російські окупаційні війська просуваються в напрямку Покровська Донецької області і вВже у вересні Україна може його втратити. За останні три тижні росіяни просунулися близько 8 км у напрямку міста.

Про це пише The Telegraph.

Окупанти наступають вздовж залізничної колії, яка забезпечує прикриття для їхньої піхоти. До минулого вівторка вони захопили третину Новогродівки — міста, розташованого на цій залізничній лінії. А вже до п’ятниці Новогродівка повністю впала. Зараз росіяни намагаються обійти передмістя Мирнограда, де міське середовище може їх сповільнити.

“Вони намагаються прорватися через цей фланг, по суті, вздовж траси на Покровськ, і їм це вдається, і дуже успішно”, — розповів один з українських командирів у коментарі виданню.

Український Центр оборонних стратегій прогнозує, що росіяни, ймовірно, досягнуть міста до середини вересня. Автори матеріалу наголошують, що для України це не дуже хороші новини. Покровськ є стратегічним вузлом, через який проходять автомобільні та залізничні шляхи, що забезпечують життєдіяльність українського гарнізону, який утримує фронт в інших частинах Донецької області. Найбільш пряма дорога між Покровськом і Костянтинівкою вже занадто небезпечна для використання і, ймовірно, буде перекрита в найближчі дні або тижні.

“Якщо Покровськ впаде, це серйозно ускладнить логістику для українських військ навколо Торецька, Часового Яру та “фортечної” агломерації Слов’янська, Краматорська та Костянтинівки”, — пояснює видання.

Росіяни також розширюють свої угруповання на флангах. У четвер повідомлялося про бої на околицях Селидового – міста на південний схід від Покровська.

На схід від міста, зліва від українських сил, окупаційні війська увійшли в Красний Яр і Гродівку. Ці кроки загрожують оточенням великих ділянок українського фронту на півночі, навколо Торецька, і на півдні, навколо Курахового.

“Іншими словами, росіяни готові захопити значну територію Донецької області – одна з їхніх заявлених цілей війни – що ставить під загрозу решту українських плацдармів і загрожує наступом у напрямку Дніпра […] Однак, битва ще не завершилася. Українські джерела стверджують, що росіяни несуть рекордні втрати на Покровському напрямку і що вони не зможуть довго витримувати нинішні темпи просування”, — пише The Telegraph.