ЗСУ розповіли, що відбувається в Часовому Ярі, і чому він так потрібен РФ

Окупанти не полишають намірів захопити Часів Яр Донецької області та намагаються тримати значну кількість щоденних атак. Найчастіше кількість атак тримається на рівні від 10 до 20, але час від часу інтенсивність штурмів знижується до 5 – 8 атак.

Про це розповів в етері телемарафону пресофіцер 26-ї артилерійської бригади ЗСУ Олег Калашніков.

За його словами, на сьогодні Часів Яр залишається для росіян одним із пріоритетних завдань.

“Тому ми спостерігаємо постійні штурми безпосередньо на саме місто. Також ворог намагається штурмувати саме по флангах – це північний і південний- Кліщіївка, Андріївка, Григорівка, Ступочки. Тобто всюди, де він може. І звичайно, намагається наносити як артилерійське вогньове ураження, так і використовувати повітряну складову та FPV-дрони”, — сказав він.

Щодо активності ворожих літаків, то на початку літа ворог більш інтенсивно застосовував авіаційну складову поблизу Часового Яру.

“Більш масова була кількість як ФАБів, так і КАБів. Вони просто намагались знищувати не тільки саме місто, але й наші оборонні споруди. Починаючи з липня місяця, кількість КАБів зменшилась, вони їх на інші напрямки фронту перенаправили. Однак, щоб якось це компенсувати, почали використовувати некеровані авіаційні ракети. Тому, якщо порівняти з попередніми місяцями, то активність авіації є, але вже не така як спостерігали раніше”, — пояснив військовий.

Він додав, що успішне знищення українськими Силами оборони російських літаків “Су” або гвинтокрилів пригальмовує інтенсивність російських вогньових ударів з повітря.

За словами Калашнікова, для російських окупантів важливо захопити Часів Яр, тому що це оборонний вузол і значна перепона для виходу ворожих сил далі на оперативний простір до міських агломерацій Краматорська, Слов’янська, Костянтинівки та Дружківки.

Крім того, Часів Яр — найбільша висота в даному регіоні, з якої ворогу буде легше артилерійським вогнем перешкоджати логістичним шляхам українських сил.

“Це наш форпост, щоб ворог не мав змоги здійснювати штурмові дії на південному флангу, там де Покровськ і Торецьк. Одночасно Часів Яр з’їдає воєнний ресурс ворога, бо дуже багато його живої сили залишається в українській землі, вона тут просто сточується. Хоча їх більше, але й гине також значно-значно більше”, — резюмував військовий.