Тисячам росіян на Курщині загрожує оточення, "кишеня закриється", - The Wall Street Journal

Тисячам росіян на Курщині загрожує оточення, "кишеня закриється", – The Wall Street Journal

Триває війна в Україні, і захисники нашої країни заявили, що просуваються до оточення приблизно 3000 російських військ, які притиснуті до річки в Курській області Росії.

Коли РФ намагалася запобігти оточенню своїх військ між річкою Сейм і українським кордоном, українська сторона використовувала поставлені США ракетні системи HIMARS і дрони з вибухівкою для завдання ударів по понтонних переправах і устаткуванню для наведення мостів, пише The Wall Street Journal, посилаючись на відомості наших військових.

Видання з’ясувало, що російські окупанти в районі річки Сейм відрізані від ліній постачання. “Тепер, коли ми підірвали три їхні мости, питання часу, коли ця кишеня закриється для них”, – сказав командир розвідувального підрозділу 14-го полку Збройних сил України, який має позивний “Хорват”.

Журналісти додали, що для переправлення через Сейм супротивники збирають понтонні мости, а наші бійці розбивають їх артилерією. За словами воїна Андрія з 44-ї української артилерійської бригади, яка використовує поставлені Заходом артилерійські знаряддя M777, переправлення росіян через річки часто здійснюється в паніці, і в цей час українська сторона їх обстрілює. “Росіяни спішно переправляють усіх, кого можуть”, – додав він.

Важливі новини сьогодні в центрі уваги – що вже повідомлялося

На початку серпня ЗСУ почали наступальну операцію в Курській області Росії, і звільнили понад 90 населених пунктів, а також створили військову комендатуру.

За відомостями видання Forbes, на Курщині захисники України намагаються ізолювати шматок території, що розташований між кордоном нашої країни і річкою Сейм, – це майже 300 квадратних миль (1 миля – понад 1,6 кілометра). Стало відомо, що ліквідовано три російські мости.

20 серпня аналітик німецького видання Bild Юліан Рьопке писав, що “зашморг” для росіян стискається – українським військам залишилося ще 2,6 кілометра для створення “котла”.

Останні новини