У ДонОДА розповіли про підготовку до опалювального сезону

На Донеччині підготували 275 котелень до опалювального сезону, 259 з них оснащені генераторами на випадок блекаутів. Ще на трьох котельнях у Білозерській громаді робота триває.

Про це в Донецькій ОДА говорили під час брифінгу, присвяченому питанням початку опалювального сезону, передають Вчасні Новини.

Для роботи котелень в регіоні накопичено 8,7 тис. тонн вугілля та 1,3 тисячі кубометрів деревини — цього вистачить для забезпечення своєчасного початку опалювального періоду.

Реалізовуються також проєкти зі встановлення когенераційних установок у містах Дружківка та Краматорськ, отриманих за підтримки USAID та Секретаріату «Енергетичне Співтовариство» з Австрії.

Технічний директор КП «Донецьктеплокомуненерго» Денис Нинюк зазначив, що усі 75 котелень обласного теплопостачального підприємства та всі теплові мережі готові до запуску тепла. Триває наповнення водою тепломереж.

«Дві когенераційні установки у Дружківці та Краматорську вже повністю змонтовані та підключені, триває підготовка до пуско-налагоджувальних робіт. Також Донеччина має ще три когенераційні установки, які дозволять проводити опалювальний період у великих містах», — кажуть у Донецькій ОВА.

Цієї зими через близькість фронту, постійні обстріли та значні пошкодження не готувались до початку опалювального періоду Вугледарська, Мар’їнська, Сіверська, Соледарська, Торецька та Часовоярська міські громади, Очеретинська селищна та Званівська сільська громади.

Не буде централізованого опалення в Курахівській громаді через значні пошкодження потужностей Курахівської ТЕС.

Часткове теплопостачання чекає на жителів Лиманської, Святогірської громад. Також існує лише часткова можливість забезпечити проходження опалювального періоду у Покровській громаді, але більша частина будинків буде без централізованого опалення.