ДБР зливає справи щодо посадовців Нацбанку: випадковість чи закономірність?

У Парижі сьогодні стартують Паралімпійські ігри. Зі 140 українських спортсменів троє представлятимуть громаду Броварів

У Парижі сьогодні відбудеться офіційна церемонія відкриття XVII літніх Паралімпійських ігор. Мер Броварів Ігор Сапожко в своєму Telegram-каналі побажав успіху 140 українських атлетам, троє з яких у двох видах спорту представлятимуть на змаганнях саме цю громаду.

Честь України та Броварської громади на Паралімпійських іграх відстоюватимуть легкоатлетка Людмила Даниліна, а також плавці Олексій Федина і Ілля Яременко.

“Збірна України має надзвичайно потужне представництво – 140 атлетів, які змагатимуться у 17 видах спорту. Найбільша кількість – 37 спортсменів – плавці, ще 28 – легкоатлети.

Броварська громада представлена на Паралімпіаді трьома вже добре знаними у світі спорту атлетами: легкоатлетка Людмила Даниліна та плавці Олексій Федина і Ілля Яременко.

Бажаємо вдалих стартів та високих сходинок п’єдесталу пошани!”, – написав Ігор Сапожко.

Додатково

Легкоатлетка Людмила Даниліна – майстер спорту України міжнародного класу, вихованка Київського регіонального центру “Інваспорт”. Вона є призеркою літніх Паралімпійських ігор, дворазовою чемпіонкою та срібною призеркою Глобальних ігор-2015, бронзовою призеркою чемпіонату світу 2015 року. Виступає в класі T20 – спортсмени з вадами розумового розвитку.

Олексій Федина виступає в класі S12 – серед спортсменів із порушенням зору.

Ставав паралімпійським чемпіоном у Пекіні, Лондоні та Ріо-де-Жанейро причому тричі робив це саме на дистанції 100 метрів брасом.

Чотираразовий чемпіон світу на дистанції 100 метрів брасом.

Ілля Яременко – плавець із вадами зору. Бронзовий призер Літніх Паралімпійських ігор 2016 року та срібний призер Ігор 2020 року, призер чемпіонатів світу та Європи. Заслужений майстер спорту України.

Останні новини