Вікно можливостей закривається: експерт сказав, коли Росія зможе зупинити наступ на Курськ

Вікно можливостей закривається: експерт сказав, коли Росія зможе зупинити наступ на Курськ

Україна розпочала операцію в Курській області рівно тиждень тому. Вікно можливостей, яке дав нам ефект несподіванки, загалом може тривати до 12 днів. Про це сказав військовий аналітик Павло Нарожний в ефірі КИЇВ24.

Він зазначив, що українські війська доволі швидко просувалися, хоча наразі темп вже сповільнився, бо на деяких ділянках почали будувати укріплення.

За словами аналітика, українська армія буде утримувати цю територію стільки, скільки зможе, бо в нас резервів не так багато. При цьому додав, що ми не знаємо офіційної задачі Курської операції, але очевидно, що йдеться і про відтягнення російських військ з різних напрямків, зокрема, з Харківщини та Донеччини, де дуже гаряче. Він зазначив, що на сьогодні Росія перекидає підрозділи з Криму і з Харківщини. 

Нарожний зазначає, що поки ворог підтягує порівняно небагато особового складу, а також кілька одиниць артилерійських засобів.

“Вони вже туди підвозять артилерію, але вона мізерна, бо мова йде про МТ-12 “Рапіра” – це протитанкова застаріла гармата калібра 100 мм. Але це питання часу, коли вони там з’являться. Наше вікно можливостей, коли працює момент несподіванки – від сили 10-12 днів”, – наголосив він.

За його словами, це той час поки вони зможуть завантажити техніку на платформи і перекинути її та особовий склад з інших ділянок фронту, зокрема, з Харківщини.

Нарожний наголосив, що Курська операція дуже добре спланована, було зроблено все грамотно, зокрема, з вирубуванням російського зв’язку, щоб не було координації дій ворога.

Бої в Курській області: останні новини

Як повідомляв УНІАН, військовий експерт Петро Черник вважає, що плацдарм в Курській області буде розширюватися, але жодним чином не можна робити ставку на те, що завтра ми вже візьмемо всю Курську область і підемо на Москву. 

Він наголосив, що противника не можна недооцінювати. Хоч і спрацював ефект несподіванки, є розгубленість, але там є щонайменше 75 тисяч особового складу угруповання “Север”.

Експерт вважає, що нам зараз в Курській області треба все мінувати, щоб були підриви ворожої техніки і особового складу, і обов’язково окопуватися і будувати аналогічну їхню лінію Суровікіна, бо наступати на добре облаштовані позиції завжди важко. 

Останні новини