Їм потрібен не Покровськ: експерт пояснив дії окупантів на сході України

Їм потрібен не Покровськ: експерт пояснив дії окупантів на сході України

Російські війська продовжують тиснути на Покровському напрямку, намагаючись вийти до Покровська Донецької області. Проте ворогу потрібне не саме місто, а можливість рухатися на Костянтинівку.

Про це в етері “24 каналу” сказав військовий експерт, засновник БО “Реактивна пошта” Павло Нарожний. Він наголосив, що за Покровськом знаходиться важлива дорога Мирноград – Краматорськ. 

“За Краматорськом наступне місто – Костянтинівка і Часів Яр. Часів Яр – це наш форпост, він тримається вже більш як пів року, тому що перед ним канал, який працює як укріплення. Саме місто розташоване на панівній висоті, взяти його не можуть. Тому ворог пішов стандартним шляхом – різанням шляхів постачання”, – продовжив він.

За словами Нарожного, в районі села Воздвиженка є ділянка, де ворог перебуває за 5-6 кілометрів до дороги на Костянтинівку. Друга ділянка – це ” саме місто Покровськ, приблизно за 7 – кілометрів”. Проте противник уже кілька тижнів не може захопити Воздвиженку, тому і зосередився на Покровську, вважає Нарожний.

“Не можу сказати, що там хаос, всі відступають чи кидають зброю. Так не є. Ворог просувається зі швидкістю сотні метрів, а не кілометрів. Але ситуація важка. Вона склалася через те, що затягнули мобілізацію, не вистачає людей”, –  пояснив він.

До того ж роботу Сил оборони України ускладнюють атаки керованими авіаційними бомбами, які здійснюють окупанти. 

Ситуація на фронті

Моніторинговий проєкт DeepState повідомив, що російські окупаційні війська просунулися в Новогродівці, Торецьку, Михайлівці, біля Павлівки, Пантелеймонівки та Вугледара.

Водночас у Генштабі ЗСУ поінформували, що від початку доби, 28 серпня, станом на 22:00 відбулося вже 182 бойових зіткнення. Рсновні наступальні зусилля окупанти зосереджують на Покровському напрямку, а також активно атакував на Куп’янському, Курахівському і Торецькому напрямках.

У Генштабі додали, що на визначених відтинках фронту українські підрозділи проводили активні дії для покращення свого положення.